• Абонаментно обслужване

    Абонаментно обслужване

  • Уеб и графичен дизайн

    Уеб и графичен дизайн

  • Структурни кабелни системи

    Структурни кабелни системи

  • Системи за охрана

    Системи за охрана

  • Видеонаблюдение

    Видеонаблюдение

joomla templates top joomla templates template joomla

Новите условия за ползване услугите на Google влизат в сила от днес

 От днес влизат в сила обновените Условия за ползване Google, в които е записано, че компанията има право да използва имената и снимките на потребителите за рекламни цели, както и поставените от тях отметки "+1".

Основната промяна в Правилата е, че Google ще използва името и снимката на потребителя, дадените от него оценки, направените коментари, както и мненията, към които той е добавил отметката "+1", за реклама в рамките на своята платформа. Подобни препоръки Google нарича "споделени одобрения" (Shared Endorsements).

Така например, приятелите на потребителя могат да видят каква оценка е дал той на определен албум в Google Play, а препоръката "+1" на страницата на посещаван от него ресторант ще се показва в информацията за този ресторант в Google Maps. Тази информация обаче ще бъде видима само за хората, на които потребителят е предоставил достъп до своето съдържание. Ползвателят може, ако желае, да настрои "споделените одобрения" да не показват неговите име, снимка и препоръки "+1" в реклама, както и да избере тематика на рекламните съобщения, до които е съгласен да се виждат те. Данните на лица под 18-годишна възраст няма да бъдат показвани в рекламни съобщения.

Интернет-общността вече подложи подготвяните промени на критика. В знак на протест редица потребители на Google+ и YouTube започнаха да заменят своите снимки със снимката на председателя на Съвета на директорите на Google Ерик Шмид с цел в рекламните съобщения да се появява неговото лице. Потребителите на микроблогинг услугата Twitter също реагираха негативно на новите правила на Google, като ги окачествиха като "още една причина да избягват Google+" (@Charles_Ping) и "нарушаване на личното пространство" (@mikeholliger).

В допълнение към промените, свързани с рекламата, Google напомня и за актуализираните правила за сигурност при използването на нейните услуги от мобилни устройства, включително по време на шофиране. И накрая, компанията припомня необходимостта от безопасно съхраняване на потребителското име и паролата на потребителя - при няколко неуспешни опита за вписване в неговия акаунт на потребителя ще бъде изпращано уведомление за подозрителна активност.

 

Източник kaldata.com

Новини

Наши клиенти

Ние използваме "бисквитки", за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува.

Разбрах