• Абонаментно обслужване

  Абонаментно обслужване

 • Структурни кабелни системи

  Структурни кабелни системи

 • Системи за охрана

  Системи за охрана

 • Видеонаблюдение

  Видеонаблюдение

joomla templates top joomla templates template joomla

ION Glasses - рамка за очила като алтернатива на

 Докато ИТ компаниите се надпреварват в създаването на "умни" очила с вграден дисплей, камера, набор от сензори и друга електроника, участниците в проекта ION Glasses са избрали друг вариант. Тяхната разработка е значително по-опростена, но поради тази причина - по-надеждна и по-евтина. Какво представлява ION Glasses?

В действителност, това е "умна" рамка за очила, която изпълнява функциите на помощник на смартфона. В една от дръжките са вградени светодиод, способен да генерира 256 цвята, няколко бутона и порт microUSB. В допълнение, налични са батерия и адаптер Bluetooth 4.0.

Рамката се свързва със смартфона чрез Bluetooth и получава уведомления за входящи повиквания, нови SMS-и, електронна поща, статуси в социалните мрежи и т.н. Потребителят научава за събитията благодарение на различната светодиодна индикация. Цветовете и честотата на премигване могат да се регулират с помощта на специално приложение за мобилните операционни системи Android и iOS.

Бутоните позволяват изпълняването на определени действия върху смартфона. Например, превключването на песни в медия плеъра или промяна на силата на звука, а в приложението за камерата - освобождаване на затвора.

 

 

Предвидена е и функция за търсене на ION Glasses в случай, че потребителят забрави къде си е оставил очилата. Когато е активирана, рамката и смартфонът започват да издават звукови сигнали, а на екрана на мобилното устройство се показва радар, показващ посоката, в която е необходимо да се движи потребителят.

Батерията, както се твърди, обезпечава работа на устройството за 3-10 дни (в зависимост от използването). Моделът е съвместим със слънчеви и оптични стъкла.

 

 

В действителност, ION Glasses изпълнява основните функции на "умните" часовници, допълващи смартфона. Разликата е, че този продукт не разполага с вграден екран и модул с памет.

Рамката и съпътстващото я мобилно приложение ще струват $ 79. Доставките ще започнат през февруари 2014 година.

 

Източник kaldata.com

Новини

Наши клиенти

Ние използваме "бисквитки", за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува.

Разбрах