• Абонаментно обслужване

  Абонаментно обслужване

 • Структурни кабелни системи

  Структурни кабелни системи

 • Системи за охрана

  Системи за охрана

 • Видеонаблюдение

  Видеонаблюдение

joomla templates top joomla templates template joomla

LG представи иновативни батерии за бъдещи устройства

  LG реши да покаже най-новите си разработки в производството на батерии. Дъщерната и компания LG Chem анонсира три иновативни вида батерии - стъпаловидни, извити и кабелни.

Първите се състоят от два елемента, образуващи "стъпка". Тази форма е полезна за максимално ефективно запълване на вътрешното пространство на телефона, а също и, например, може да се използва в устройства с необичайни конструкции.

Такъв тип батерия вече е реалност - подобна схема е приложена в новия флагмански смартфон LG G2, което е позволило да се увеличи капацитета на батерията с 16%, а времето за автономна работа - с 3 часа. От LG твърдят, че стъпаловидната конструкция намалява себестойността на батерията (в сравнение с батерии, които използват множество елементи в различни плоскости).

Извитите батерии са предназначени за смартфони с извити екрани. Както знаем, в близко бъдеще се очакват цели два - Samsung GALAXY Round и LG G Flex. В този тип батерии се използва фирмената технология Stack&Fold, свеждаща до минимум натоварването върху извитите компоненти.

Най-необичайният продукт, представен от LG, е, може би, батерията-кабел. Външно тя представлява обикновен, доста тънък кабел, който може да се увива, връзва и огъва във всяка посока. Големите и недостатъци, обаче, засега са малкият капацитет и слаб ток. Този тип батерия може да се използва в преносимите устройства - "умни" часовници или очила.

 

Източник kaldata.com

Новини

Наши клиенти

Ние използваме "бисквитки", за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува.

Разбрах