• Абонаментно обслужване

  Абонаментно обслужване

 • Структурни кабелни системи

  Структурни кабелни системи

 • Системи за охрана

  Системи за охрана

 • Видеонаблюдение

  Видеонаблюдение

joomla templates top joomla templates template joomla

Google ще използва потребителските имена и снимки за реклама

 Интернет-концернът Google ще започне да използва снимките и имената на потребителите на услугите на компанията за маркетинг на продуктите на своите рекламодатели. Вчера Общите условия за използване на услугите на Google бяха изменени в тази посока. Трябва обаче да се отбележи, че все пак е предвидена възможност за ограничаване употребата на данни.

Основната промяна се състои в това, че в рамките на новите Условия Google получава право да използва имената, снимките и коментарите на потребителите на своите услуги в реклами, които теоретично биха могли да се появят навсякъде в глобалната мрежа. Ако потребителят има профил в Google и използва услуги като Google+, YouTube и т. н., в бъдеще неговите данни биха могли да бъдат използвани за т.нар. "Shared Endorsements".

Касае се за "социални препоръки", които Google ще показва във връзка с продукти и услуги на своите собствени, както и на милиони други уебсайтове. Ако, например, потребителят е последвал определен производител на компютри или други продукти в Google+, или е означил с четири или пет звезди дадено приложение или конкретен музикален албум в Google Play, това, заедно със снимката му и неговото име, би могло да се използва като средство за реклама, ако някой от неговите приятели или последователи в социалната мрежа на гиганта потърси подобен продукт с помощта на Google.

Потребителите на услугите на Google могат да забранят използването на своите данни за рекламни цели, като променят по съответния начин настройките на своя профил в Google. Според Google, данни на потребители, които не са навършили 18 години, няма да бъдат използвани.

По принцип, при "социалните препоръки" се касае за използване на предоставена от потребителите на услугите на Google в полза на рекламодателите с цел получаване на допълнителни приходи. Идеята е, че когато даден продукт бъде препоръчан на някого от негов познат, е по-вероятно той да си го закупи.

Facebook също използва "лайковете" и снимките на своите потребители за подобни цели, но при това социалната мрежа се ограничава само в рамките на самия портал, а в случая с Google информацията ще се появява навсякъде в интернет. Очаква се през следващите няколко седмици Google да започне да използва активно "социалните препоръки".

 

Източник kaldata.com

Новини

Наши клиенти

Ние използваме "бисквитки", за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува.

Разбрах