• Абонаментно обслужване

  Абонаментно обслужване

 • Структурни кабелни системи

  Структурни кабелни системи

 • Системи за охрана

  Системи за охрана

 • Видеонаблюдение

  Видеонаблюдение

joomla templates top joomla templates template joomla

Сбогом Winamp! На 20 декември идва краят на любимия ни плейър!

 Краят на една ера наближава. AOL обяви, че музикалната услуга Winamp ще бъде прекратена на 20 декември 2013 година. Тази стъпка ще засегне и уебсайта Winamp.com, услугите, свързани с него, и неговите Winamp медия плейъри. А ето и един интересен факт: Winamp е на около 15 години.

Първата версия на плейъра Winamp се появява в интернет на 21 април 1997 година. Той е разработен от двама студенти и не след дълго приложението става много популярно, превръщайки се в любим плейър на много потребители. През 2010 г. излезе Winamp версията за Android, но за тази платформа той така и не успя да стане много популярен.

Въпреки всичко, Winamp присъстваше на много домашни купони и е забавлявал много потребители по света, още от времената на Windows 98. Този плейър продължи да бъде масово използван дори и при излизането на Windows XP, а многобройните плъгини го правеха наистина многофункционален, прибавяйки му допълнителни функции, визуализации и всякакви възможности за настройки на звука. Това допълнително засилваше интереса на потребителите към него и може би за това той толкова дълго време продължи да присъства на милионите компютри по света.

Да, но с развитието на технологиите и настъпването на  iTunes и онлайн-услугите за слушане на музика, като Spotify и Pandora, Winamp уверено пое по пътя на своя залез.

Последният ъпдейт на Winamp за Windows беше пуснат вчера, а Android-версията не е обновявана от 14 октомври.

 

Сбогом Winamp!

Източник kaldata.com

Новини

Наши клиенти

Ние използваме "бисквитки", за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува.

Разбрах