• Абонаментно обслужване

  Абонаментно обслужване

 • Структурни кабелни системи

  Структурни кабелни системи

 • Системи за охрана

  Системи за охрана

 • Видеонаблюдение

  Видеонаблюдение

joomla templates top joomla templates template joomla

Комплектът Kano прави използването на Raspberry Pi много по-лесно

 Raspberry Pi безспорно е най-известният, дори да не е най-евтиният или малък, мини компютър с Linux на пазара. Не всеки обаче може да започне да използва устройство без клавиатура или монитор и доста хора биха се замислили преди, виждайки Pi за пръв път, да го класифицират като "компютър". Именно за тях е предназначен комплектът Kano.

Комплектът, който в момента набира дарения за масовото си производство в Kickstarter, съдържа всичко, което ви е необходимо, за да сглобите компютър базиран на Raspberry Pi. Освен, че включва самия Pi (което се подразбира), Kano съдържа също пластмасов калъф, в който да бъде поместен компютърът, адаптер за ток работещ в цял свят, SD карта с инсталиран в нея Linux, клавиатура, всички необходими кабели, външен говорител и, разбира се, подробно и илюстрирано ръководство за това как сами да си сглобите компютър.

Създателите на комплекта дори са стигнали до там, че да включат в ръководството и игрови елемент, предизвиквайки потребителите да изпълняват определени задачи като сглобяване на компютъра или създаване на прости програми за определено време. Целта на Kano е да направи сглобяването на Pi в напълно функционален компютър не само лесно, но и приятно.

За да се сдобият с комплекта, потребителите на Kickstarter трябва да дарят $99. Има и опция "вземи един, подари един", която позволява на по-великодушните потребители да дарят $199 и да получат два комплекта - един за себе си и друг за приятел или за някой студент по програмиране в Африка.

 

Източник kaldata.com

Новини

Наши клиенти

Ние използваме "бисквитки", за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува.

Разбрах