• Абонаментно обслужване

  Абонаментно обслужване

 • Структурни кабелни системи

  Структурни кабелни системи

 • Системи за охрана

  Системи за охрана

 • Видеонаблюдение

  Видеонаблюдение

joomla templates top joomla templates template joomla

Софтуер инсталира цялата Wikipedia на компютъра ни

 

Wikipedia е един от най-лесно достъпните източници на информация, но за да се възползваме от нейното съдържание трябва да имаме достъп до интернет. Или поне така смятахме досега. Изглежда обаче има начин, по който да ползваме енциклопедията и офлайн. Това е софтуер на име Xowa.

Приложението автоматизира процеса по теглене и показване на цялото съдържание в Wikipedia на компютъра ни - нещо, което му отнема малко повече от едно денонощие. Софтуерът ни показва всичките 4,4 милиона статии в Wikipedia без никакви промени в HTML5 форматирането. Възможна е дори ограничена навигация чрез хиперлинкове като, например, намиране на някоя дума в речника Wiktionary чрез кликване върху самата опция.

Както ви предупредихме малко по-горе, обаче, процесът по инсталиране на Wikipedia никак не е кратък. Цялото англоезично съдържание на енциклопедията, например, съдържа над 13,9 милиона страници с около над 20GB текст, както и още над 3,7 милиона миниатюри. Записването на цялото това съдържание изисква 80GB свободен капацитет и около пет часа теглене. Това обаче касае само текстовата версия. Ако искате и картинките, пригответе си 100GB дисково пространство и 30 часа време за теглене.

Според ArsTechnica, обаче, пространството, което Wikipedia ще заеме на компютъра ви всъщност не е чак толкова голямо. След като изтриете около 45GB временни и други непотребни файлове, текстовата й версия ще се събере и в 25GB.

 

Източник kaldata.com

Новини

Наши клиенти

Ние използваме "бисквитки", за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува.

Разбрах