• Абонаментно обслужване

  Абонаментно обслужване

 • Структурни кабелни системи

  Структурни кабелни системи

 • Системи за охрана

  Системи за охрана

 • Видеонаблюдение

  Видеонаблюдение

joomla templates top joomla templates template joomla

Samsung представиха 1TB mSATA SSD

 Samsung обявиха първият в света 1 терабайтов mSATA твърдотелен диск. Той предлага два пъти по-голям капацитет от сегашния (512GB) mSATA SSD. 1TB 840 EVO mSATA SSD доставя безпрецедентно голям капацитет за своите относително малки размери.

Новият твърдотелен диск на Samsung използва 4 пакета с флаш памет. Всеки от тях е с по 16 слоя от 128Gb чипове. Дебелината му е едва 3,85 милиметра, което го прави 60% по-тънък от нормалните твърди дискове и тежи едва 8,5 грама. Това е с около 92% по-малко тегло в сравнение с типичен HDD. Скоростта му на четене и писане е съответно 540MB/s и 520MB/s, но със софтуера на Samsung Magician 4.3, скоростта на четене може да достигне до 1000MB/s.

 

1TB 840 EVO е част от новата линия твърдолетни дискове на Samsung 840 EVO. Другите модели са с капацитет от 120, 250 и 500GB.

Точна дата за пускането на новия диск на пазара не беше спомената, но по-всяка вероятност ще е до края на месеца. Цената също не е известна, но със сигурност няма да е евтин.

“С новата линия mSATA твърдотелни дискове, предлагащи капацитет до 1TB, ние очакваме от нашите клиенти да се насладят на големият обем за съхранение и високата производителност и то на ултра-тънки лаптопи,” сподели Унсо Ким, вице президент на маркетинг отдела за памети в Samsung.

 

Източник kaldata.com

Новини

Наши клиенти

Ние използваме "бисквитки", за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува.

Разбрах