• Абонаментно обслужване

  Абонаментно обслужване

 • Структурни кабелни системи

  Структурни кабелни системи

 • Системи за охрана

  Системи за охрана

 • Видеонаблюдение

  Видеонаблюдение

joomla templates top joomla templates template joomla

CES 2014: Intel анонсира SoC Edison за носими електронни устройства

 Intel, както и цялата компютърна индустрия, възлага големи надежди на развитието на сегмента за носими електронни устройства. Шефът на Intel Брайън Крзанич (Brian Krzanich) собственоръчно представи в Лас Вегас поредната система-върху-чипа наречена Edison и описана от него като "Персонален компютър от Pentium клас".

На фотографиите се вижда, че размерът на тази SoC не надвишвава размерите на обикновена SD карта памет. На едно място са поместени Quark SoC система, произведена чрез 22 наномов технологичен процес плюс Wi-Fi и Bluetooth модули за безжична връзка. Подробни спецификации на новата SoC Edison като тактова честота и захранване не са споменати, известно е само, че чипът работи под управлението на операционната система Linux.

Специално за новата система-върху-чипа Edison и устройствата, базирани на този чип, Intel възнамерява да разкрие отделен магазин, а за мотивиране създаването на софтуер за новите устройства компанията заделя награден фонд в размер на 1,3 милиона американски долара. Кампанията ще се нарича "Make it Wearable", а първата награда ще е в размер от 500 хиляди щатски долара.

Точната дата за започване масовото производство на SoC Edison не бе обявена, известно е само, че това ще стане към средата на тази година.

 

Източник kaldata.com

Новини

Наши клиенти

Ние използваме "бисквитки", за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува.

Разбрах