• Абонаментно обслужване

  Абонаментно обслужване

 • Структурни кабелни системи

  Структурни кабелни системи

 • Системи за охрана

  Системи за охрана

 • Видеонаблюдение

  Видеонаблюдение

joomla templates top joomla templates template joomla

Facebook навърши 10 години

 Изминаха точно 10 години след 4-ти февруари 2004 година, когато младият хакер от Харвардския университет Марк Елиът Зукърбърг официално представи сайта TheFacebook.com - първообраз на съвременния Фейсбук. Това не е първият проект на 19-годишния студент. Малко преди това Марк проникнал в локалната студентска мрежа и копирал от базата данни личните снимки на студентите от всички общежития. Фотографиите публикувал в сайта Facemash, който администрацията на Харвард след няколко дни закрива.

Скандалната репутация на проекта нараства лавинообразно. Появяват се съдебни искове и спорове. Независимо от това, социалната мрежа за студенти се разраства и почти всяка седмица се появяват версии и за други американски университети. Идеята, да се публикуват в уеб-пространството в рамките на социална мрежа, лични фотографии и персонални данни се оказва заразителна.

През 2005 година оформената вече компания купува домейнното име facebook.com за $200 хиляди, а през септември същата година се разкрива раздел на сайта за ученици от горните класове. Покани за присъединяване към Facebook са изпратени на служители от бизнеса, включително на Microsoft и Apple. На 26-ти септември 2006 година сайтът е открит за всички желаещи, стига да са навършили 13 години и да имат електронна поща.

Днес аудиторията на Facebook достига около 1,23 милиарда души, като в тази статистика са включени потребители, които посещават сайта поне веднъж месечно. Средното време, което потребителите на Facebook прекарват в сайта е в пределите на 8 часа месечно. Неизползваните и неактивните профили са в пределите от 5,5% до 11,2%.

 

Източник kaldata.com

Новини

Наши клиенти

Ние използваме "бисквитки", за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува.

Разбрах