• Абонаментно обслужване

  Абонаментно обслужване

 • Структурни кабелни системи

  Структурни кабелни системи

 • Системи за охрана

  Системи за охрана

 • Видеонаблюдение

  Видеонаблюдение

joomla templates top joomla templates template joomla

Инсталирането на VLC Player нарушава гаранцията на високоговорителите в лаптопите на Dell

 Ако имате лаптоп Dell, ще трябва да внимавате какво инсталирате. Собственик на лаптоп марка Dell съобщи във форума за техническа поддръжка на компанията, че са му отказали гаранционен ремонт, понеже на преносимия компютър е инсталиран VLC Player.

Специалистите от техническата поддръжка са обяснили, че гаранцията се губи само за високоговорителите на лаптопа, а за всички останали детайли и модули се запазва. Дори и да не сте използвали този плеър, фактът, че е инсталиран, води до отказ от гаранционно обслужване.

Специалистите от Dell твърдят, че в VLC плеъра е включена особена функция, чрез която е възможно форсиране силата на звука на по-високи нива, отколкото в другите плеъри (в настройките е възможно задаване на ниво над 100%). Тази процедура е в състояние да повреди малките вградени колонки на лаптопа. Dell са направили специално изследване и са се убедили, че след няколко часа работа в подобен режим, плеърът VLC наистина разваля високоговорителите на лаптопа.

 

Един от създателите на VLC обяснява в news.ycombinator.com, че този проблем им е известен и че те отдавна се опитват да се разберат с Dell но засега безуспешно. На практика  VLC Player нищо опасно не прави и използва стандартните средства на Windows API (DirectSound). Абсолютно същия ефект може да се получи при използването на произволен звуков редактор. "Може би Dell ще забрани на своите потребители да слушат Тежък Метал и ще разреши само песните на Селин Дион, понеже те по-малко повреждат колонките" - споделя разработчикът.

 

Източник kaldata.com

Новини

Наши клиенти

Ние използваме "бисквитки", за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува.

Разбрах