• Абонаментно обслужване

  Абонаментно обслужване

 • Структурни кабелни системи

  Структурни кабелни системи

 • Системи за охрана

  Системи за охрана

 • Видеонаблюдение

  Видеонаблюдение

joomla templates top joomla templates template joomla

Уязвимост в iOS джаджите позволява на хакерите да записват всяко натискане на екрана

 Изследователи откриха уязвимост в мобилната операционна система на Apple, която позволява на хакерите да записват всеки допир до екрана, който собственикът на iPad или iPhone прави, включително до символите въведени през клавиатурата, натисканията на сензора TouchID в iPhone и дори настройките на силата на звука.

Според специалистите, уязвимостта се среща при всички джаджи с iOS, които използват версии 7.0.4, 7.0.5 и 7.0.6, както и тези, които използват по-старите 6.1.х. Те твърдят, че хакерите могат да записват въвежданията, които правим, използвайки приложение, заобикалящо строгите изисквания на App Store. Тези въвеждания след това могат да се изпратят до сървър. Човек с достатъчни технически познания би могъл да реконструира съдържанието на съобщенията, които сме писали или паролите, които сме въвеждали, използвайки само тази информация.

Изглежда, че въпросното приложение разчита на ресурси заложени в iOS, които му позволяват да върви на заден фон,  подобно на музикално приложение. Подобни приложения наистина на теория могат да отчитат натисканията, които правим по тъч дисплея. Според специалистите, докато Apple не намерят начин да се справят с тази уязвимост, всички потребители на изброените версии на iOS трябва да деактивират възможността за зареждане на заден план на всички приложения, които им се струват непознати или съмнителни.

 

 

Източник kaldata.com

Новини

Наши клиенти

Ние използваме "бисквитки", за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува.

Разбрах