• Абонаментно обслужване

  Абонаментно обслужване

 • Структурни кабелни системи

  Структурни кабелни системи

 • Системи за охрана

  Системи за охрана

 • Видеонаблюдение

  Видеонаблюдение

joomla templates top joomla templates template joomla

Китайски миникомпютър с размер на монета

 Китайската Ingenic Semiconductor анонсира миниатюрен компютър, предназначен за използване в носимата електроника. Устройството е с рамер на монета, нарича се Newton и е първият миникомпютър, базиран на MIPS процесор.

Това е печатна платка, подобна на известния Raspberry Pi, но с тройно по-малки размери. Подобни модули за сглобяване на собствени устройства стават все по-популярни на пазара и са подходящи за изграждане на миниатюрна и портативна техника. Newton разполага с вграден процесор, флаш-памет, Wi-Fi, Bluetooth 4.0, NFC модули и разнообразни сензори. Размерите на платката са около 2х4 сантиметра или по-точно 21,6х38,4 милиметра. Производителят съобщи, че миникомпютърът вече се продава, но засега цената не е известна.

Процесорът на устройството работи с тактова честота 1 GHz, а графичното ядро може да обработва 720р видео с честота 30 кадъра в секунда. Налице са 256 KB кеш памет от второ ниво, UART, USB и GPIO портове. Платката може да адресира до 3 GB постоянна памет.

Според производителя, ключова характеристика на този миниатюрен компютър е ниската консумация на електрическа енергия. В състояние на готовност устройството консумира 4 миливата, максималната консумация не превишава 260 mW, а при възпроизвеждане на MP3 файлове е достатъчна мощност от 100 mW.

 

Източник kaldata.com

Новини

Наши клиенти

Ние използваме "бисквитки", за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува.

Разбрах