• Абонаментно обслужване

  Абонаментно обслужване

 • Структурни кабелни системи

  Структурни кабелни системи

 • Системи за охрана

  Системи за охрана

 • Видеонаблюдение

  Видеонаблюдение

joomla templates top joomla templates template joomla

3D-принтерът Micro само за един ден събра чрез Kickstarter $1 милион

 Евтиният 3D-принтер Micro събра за един ден чрез Kikstarter един милион американски долара, вместо исканите $50 000, които бяха събрани само за 11 минути.

Устройството изглежда като неголям куб с обем от 120 кубически сантиметра, разработен от компанията M3D. Печатащият слой може да е с резолюция от 50 до 350 микрометра, а триизмерните обекти могат да бъдат с максимални габарити 11,7x10,8x11,2 сантиметра.

За първите 250 частни инвеститора цената на това интересно устройство е едва $199, а за всички останали тя е по-висока - 229 американски долара. Инвестициите продължават да текат и още вчера събраната сума надвиши $1 милион.

Принтерът е опростен и евтин, но калибрирането на печатащата глава става автоматично. В нея е вложена цялата функционалност на този триизмерен принтер и потребителят не е необходимо да полага някакви специални грижи за нея. Програмното осигуряване също е опростено и е лесно за използване. По принцип при този триизмерен принтер е наблегнато преди всичко върху лесната работа с триизмерни фигури, а не върху сложни похвати.

Вече са събрани $1,000,000 щатски долара вместо необходимите $50,000, а до карая на кампанията остават ще 27 дни и авторите на устройството явно ще могат успешно да стартират неговото производство.

 

 

Източник kaldata.com

Новини

Наши клиенти

Ние използваме "бисквитки", за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува.

Разбрах