• Абонаментно обслужване

  Абонаментно обслужване

 • Структурни кабелни системи

  Структурни кабелни системи

 • Системи за охрана

  Системи за охрана

 • Видеонаблюдение

  Видеонаблюдение

joomla templates top joomla templates template joomla

Facebook подготвя своя виртуална валута

 Facebook с всички сили се старае да стане нещо повече от обикновена социална мрежа. Новия пазар, на който възнамерява да стъпи рожбата на Марк Зукърбърг (Mark Zuckerberg) са електронните разплащания и виртуалната валута.

Нова софтуерна технология ще позволи запазването на парични суми в социалната мрежа, както и тяхното препращане към други потребители. След нейното стартиране в Facebook ще се появи нова виртуална валута, която би трябвало да може да се обменя за евро в цяла Европа. Чрез издаването на собствени електронни пари Facebook ще стане едновременно банка и система за парични преводи. В момента компанията очаква одобрение от ирландските власти за стартиране на подобна онлайн-услуга.

Планира се "Facebook-парите" да станат част от нова платежна система. Компанията вече е обсъдила възможната съвместна работа с три лондонски фирми, специализирани в международното банкиране в Интернет чрез мобилни приложения.

Според предварителни данни (irishtimes.com/business/sectors/technology/facebook-seeks-irish-approval-new-for-e-money-service-1.1760908), в началото тази онлайн-услуга ще бъде ориентирана предимно към имигранти, които изпращат пари от по-развитите държави към родните си места.

 

 

Източник kaldata.com

Новини

Наши клиенти

Ние използваме "бисквитки", за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува.

Разбрах