• Абонаментно обслужване

  Абонаментно обслужване

 • Структурни кабелни системи

  Структурни кабелни системи

 • Системи за охрана

  Системи за охрана

 • Видеонаблюдение

  Видеонаблюдение

joomla templates top joomla templates template joomla

Портативна вятърна електроцентрала за зареждане на мобилни устройства

 Американската Skajaquoda започна да събира финансови средства за започване масовото производство на лек портативен генератор на електрическа енергия, който използва енергията на вятъра и и може да зарежда разнообразни мобилни устройства.

Малката турбина с име Trinity се събира в обикновен джоб на дрехата, като при необходимост лесно се разгъва и започва да генерира електричество от енергията на вятъра. За нормалната работа на това устройство не е нужен много силен вятър, а мощността на вградения генератор е 15 W.

Това е добре балансирано генериращо енергия устройство, снабдено със солидна акумулаторна батерия с капацитет 15 000 mAh. Достатъчно е да се остави на вятъра и Trinity ще натрупа енергия във вградения акумулатор, достатъчна за зареждането на стандартен смартфон. Конструкцията на устройството включва удобна подставка за фиксирано закрепване в определени място и позиция, което е полезно при дълги походи сред природата.

Според неофициална информация, цената на тази портативна вятърна електростанция ще бъде в пределите на 300 американски долара. В настоящия момент създателите на Trinity събират финансови средства чрез Kickstarter, за да започнат серийното производство.

 

Източник kaldata.com

Новини

Наши клиенти

Ние използваме "бисквитки", за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува.

Разбрах