• Абонаментно обслужване

  Абонаментно обслужване

 • Структурни кабелни системи

  Структурни кабелни системи

 • Системи за охрана

  Системи за охрана

 • Видеонаблюдение

  Видеонаблюдение

joomla templates top joomla templates template joomla

Смарт очилата на Epson вече са в продажба; струват $699,99

 За смарт очилата на Espon сме споменавали няколко пъти. Първо ви разказахме за тях веднага след анонса им по време на Изложението за потребителска електроника (CES) в началото на годината. Малко по-късно, пък, стана ясно, че Moverio BT-200 (както е името им) ще могат да поддържат и управление с жестове благодарение на интеграцията на джаджа наречена Myo.

И двата пъти, обаче, не споменахме нищо за цената на очилата, нито за това кога ще бъдат пуснати на пазара, тъй като просто тази информация все още не бе налична. Е, вече всичко е ясно. Смарт очилата вече могат да се поръчат от официалния сайт на Epson или от prelaunch.com на цена от $699,99 - наполовина по-малко отколкото струват Google Glass.

Важно е, все  пак, да се уточни, че първата партида от Moverio BT-200 е предназначена за "бизнеса, разработчиците на приложения за Android или индивидуални потребители, които искат да изпробват джаджата". Всичко това ни навежда на мисълта, че това не е крайната версия на Moverio BT-200, макар че никъде не се споменава нищо подобно.

Интерфейсът на очилата е адаптиран напълно за зареждане на приложения с допълнена реалност, като виртуалното поле с информация, което ще излиза пред очите на потребителя е проектирано от два микропроектора разположени от двете им страни. Устройството, разбира се, е екипирано с най-различни сензори, сред които жироскоп, акселерометър и магнитен компас, който отчита движенията на главата и позволява hands-free навигация. Продуктът, разбира се, разполага и с камера.

Според Epson, очилата им имат потенциала да подобрят ефективността на работата в най-различни сфери като здравеопазването, логистиката, полевата работа, добива на енергия, производството, търговията, образованието и други. Moverio BT-200 вече поне веднъж са били успешно използвани и извън лабораториите на Epson. Компанията APX Labs, например, е създала софтуерна платформа на име Skylight, която използва предната камера на очилата, за да стриймва видео в реално време, което позволява на носещите ги служители да получават съвети и професионална помощ на мига. В същото време възможността за hands-free навигация не прекъсва работата на работниците по никакъв начин, а виртуалният екран с данни не им пречи да виждат и това, което стои непосредствено пред тях.

Сред останалите спецификации на очилата на Epson са: поддръжка на Wi-Fi и Bluetooth, капацитет до 32GB, озвучителна технология на Dolby, поддръжка на 3D съдържание и шест часа живот на батерията при пълно зареждане.

 

Източник kaldata.com

Новини

Наши клиенти

Ние използваме "бисквитки", за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува.

Разбрах