• Абонаментно обслужване

  Абонаментно обслужване

 • Структурни кабелни системи

  Структурни кабелни системи

 • Системи за охрана

  Системи за охрана

 • Видеонаблюдение

  Видеонаблюдение

joomla templates top joomla templates template joomla

Нов троянец се разпространява във вид на .jpg-файл

 ESET предупреди днес, че е започнало разпространението на компютърен вирус - троянски кон във вид на .jpg-файл в електронната поща. Троянецът атакува компютъра когато жертвата се опита да отвори файла, прикрепен към писмото. Безобидната картинка е всъщност е изпълним .exe файл, съдържащ вреден код.

Експертите от вирусната лаборатория са открили няколко образци на такива писма с прикрепените файлове Grafika1.jpg.exe и Grafika4.jpg.exe. За заблуда на потребителя файлът изобразява графика от онлайн-играта League of Legends или емблемата на полския футболен отбор Ruch Chorzow.

Експертите считат, че атаката явно е насочена срещу полските потребители и другите държави от Източна Европа и не изключват възможността за поява и на други писма с по-различни изображения на вредоносните файлове.

Самият вирус е предназначен за копиране на паролите от електронната поща, социалните мрежи и другите уеб-услуги, вградена е и функционалност за генериране на серийни номера за някои програми. Троянецът може да прави екранни снимки и да ги изпраща към отдалечен компютър.

Троянският кон скрива следите от своята работа и пречи на опитите да бъде спряна неговата работа. Блокира се достъпа до контролния панел, редактора на системния регистър и възстановяването на системата.

 

 

Източник kaldata.com

Новини

Наши клиенти

Ние използваме "бисквитки", за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува.

Разбрах