• Абонаментно обслужване

  Абонаментно обслужване

 • Структурни кабелни системи

  Структурни кабелни системи

 • Системи за охрана

  Системи за охрана

 • Видеонаблюдение

  Видеонаблюдение

joomla templates top joomla templates template joomla

Microsoft представя официално новата си операционна система - Windows 10

 На дългоочаквано събитие в Сан Франциско тази вечер, Microsoft официално представи най-новата си операционна система. И докато повечето потребители очакваха появата на Windows 9, то изненадата се случи още със самия старт на презентацията – името на операционната система ще е Windows 10.

Сред слуховете, витаещи по-рано днес в интернет пространството, бяха още имената Windows, Windows TH, Windows X, Windows One, но те очевидно не са предпочетени от ръководните фактори в компанията, най-вече заради символиката "повече от крачка напред", както обясниха презентаторите пред малкото присъстващи журналисти. 

Платформата, определена в презентацията, като „най-обширната”, е не просто една крачка напред след Windows 8, а нещо много повече и именно поради тази причина името и е такова, заявиха от Microsoft.

Самата операционна система доста прилича на всичко, което видяхме през последния месец в различните „тийзъри”. Тя наподобява нещо средно между обичания от болшинството потребители Windows 7 и далеч по-иновативния Windows 8. 

Още преди 15 дена се появиха видеа с работата на старт менюто и демонстрация на виртуалните екрани в новата платформа, като тогава все още се предполагаше, че името ще е Windows 9.

Joe Belfiore (Corporate Vice President, Operating Systems Group в Microsoft),  заяви като част от представянето на Windows 10, че операционната система е опит на компанията да накара потребителите, сменящи своята Windows 7 да се чувстват доста по-удобно, отколкото при Windows 8. „Искаме всички потребители на 7 да се чувстват така, сякаш до вчера са карали стар Prius, а днес преминават на Tesla.” – заяви Belfiore .

Операционната система ще работи на множество устройства, изглеждайки по сходен начин. „Windows 10 ще донесе най-доброто преживяване на точното устройство, а новата операционна система ще може да се види на широк кръг модели” - заяви Terry Myerson (Executive Vice President of Operating Systems в компанията).

До колкото се видя от слайдовете при представянето, което бе на ранна бета версия на Windows 10, Metro интерфейсът ще се комбинира с традиционното Start Menu, като вече десктоп потребителите няма да бъдат притеснявани от големите бутони върху целия екран.

Кратко видео представяне, използвано при презентацията, можете да видите и тук:

 

За сега операционната система е в своята бета версия и се тества, като първите продажби и инсталирани машини с нея ще се появят в първите месеци на 2015-а, обявиха от Microsoft в отговор на журналистически въпроси.

Очаквайте всички подробности за новата операционна система Windows 10 тук в Kaldata, по-късно тази вечер и в близките дни, след като се запознаем с подробностите.

 

 

Източник kaldata.com

Новини

Наши клиенти

Ние използваме "бисквитки", за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува.

Разбрах