• Абонаментно обслужване

  Абонаментно обслужване

 • Структурни кабелни системи

  Структурни кабелни системи

 • Системи за охрана

  Системи за охрана

 • Видеонаблюдение

  Видеонаблюдение

joomla templates top joomla templates template joomla

Microsoft събира информация за потребителите на Windows 10

 Microsoft напълно открито събира данни за участниците в програмата Windows Insider Program. Тази информация официално споделиха потребители, инсталирали Windows 10 Technical Preview.

Това директно се съобщава в публикуваната от Microsoft "Декларация за поверителност за Windows Technical Preview" (windows.microsoft.com/bg-bg/windows/preview-privacy-statement). Предполага се, че в тестовата версия на Windows 10 е интегрирана система за регистриране на цялата активност на потребителите.

Оказа се, че с присъединяването към програмата Windows Insider Program и инсталирането на Windows 10 Technical Preview, потребителите автоматично дават съгласието си за качването на статистиката за използването на новата операционна система на сървърите на Microsoft. Информацията се използва от създателите на Windows 10 за да се преценят отзивите и пожеланията на потребителите, с цел да се подобри и усъвършенства окончателния вариант на операционната система.

Събират се данни за компютърната система и програмите, инсталирани на нея, за използването на гласовото въвеждане, за отворените файлове, въведения текст, записват се имената на потребителите, техните електронни пощи, телефонни обаждания и SMS съобщения (ако ги има), данните от сензорите и други.

 

Източник kaldata.com

Новини

Наши клиенти

Ние използваме "бисквитки", за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува.

Разбрах