• Абонаментно обслужване

  Абонаментно обслужване

 • Структурни кабелни системи

  Структурни кабелни системи

 • Системи за охрана

  Системи за охрана

 • Видеонаблюдение

  Видеонаблюдение

joomla templates top joomla templates template joomla

Anonabox: миниатюрен и портативен Tor-маршрутизатор

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tor-маршрутизаторът Anonabox още с появата си в Kickstarter събра необходимия брой поръчки и вместо необходимите $7500, към момента вече разполага с инвестиции с размер 215,000 щатски долара. Цената на един маршрутизатор Anonabox е определена на $45.

Създателите на Anonabox отдавна работят върху този проект. Анонсираната сега портативна версия е четвърти прототип, като първият модел бе с около 10 пъти по-големи размери.

Anonabox разполага с 64 MB памет и процесор с работна честота 580 MHz, което е напълно достатъчно за обработването на Интернет-трафика. Маршрутизаторът разполага с два Ethernet порта. Единият се включва към домашния хъб, а другият към персоналния компютър, Wi-Fi също се поддържа. Устройството работи като стандартен Tor-възел и автоматично изпраща целия трафик към тази псевдо анонимна мрежа.

Не се изисква никаква първоначална настройка на Anonabox - устройството започва работа веднага след включването. Не са необходими никаква регистрация и изтегляне на софтуер. С помощта на този маршрутизатор, Tor могат да използват и програми, които не са предназначени за анонимна работа, като например Skype, Safari и Filezilla. Вградена в устройството добре настроена защитна стена по подразбиране защитава компютъра от външен достъп.

Anonabox е с открит софтуер и хардуер в които липсват задни врати, характерни за комерсиалните продукти. Устройството е портативно и миниатюрно.

 

Източник kaldata.com

Новини

Наши клиенти

Ние използваме "бисквитки", за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува.

Разбрах