• Абонаментно обслужване

  Абонаментно обслужване

 • Структурни кабелни системи

  Структурни кабелни системи

 • Системи за охрана

  Системи за охрана

 • Видеонаблюдение

  Видеонаблюдение

joomla templates top joomla templates template joomla

Нова технология за осъществяване на Интернет връзка

 Трите най-големи американски провайдъра тестват нова система за предаване на данни. Използва се технология, която обединява радиосигнали и лазерно предаване на данни. Представените устройства могат да предават информация на разстояние до 10 километра. Новата технология вече се използва от голям мексикански провайдър, както и при изграждането на нова инфраструктура в Нигерия, която миналата година получи високоскоростен канал от Европа.

Новата технология е разработена от компанията AOptix. Предавателят и приемникът са поставени в неголяма херметична кутия, в която са инсталирани инфрачервен лазер и микровълнов предавател.

Сигналът се предава едновременно чрез предавателя и лазера, като тяхното съвместно използване компенсира недостатъците на двата метода. Лазерните лъчи не могат да проникнат през мъгли, а милиметровите вълни се поглъщат от дъжда. Използването на комбинирано предаване на данни гарантира скорост за обмен на информацията от около 2 Gb/s. Сега се работи върху модификация, която ще обменя данни със скорост 4 Gb/s.

AOptix счита, че това решение е по-евтино и по-практично от прокарването на оптични влакна. Устройствата на тази компания са подходящи за използване в по-особени зони, като например резервати, където е забранено да се копаят канали за прокарване на кабели.

Източник kaldata.com

Новини

Наши клиенти

Ние използваме "бисквитки", за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува.

Разбрах