• Абонаментно обслужване

  Абонаментно обслужване

 • Структурни кабелни системи

  Структурни кабелни системи

 • Системи за охрана

  Системи за охрана

 • Видеонаблюдение

  Видеонаблюдение

joomla templates top joomla templates template joomla

Българският компютър Правец се завръща официално

 Няма начин да сте пропуснали мощното влизане в новините на „възраждането на българския компютър Правец” в края на 2013-а. Тогава стана ясно, че някой е запазил марката, стартира сайт и скоро може би наистина ще видим нов компютър с тази марка на пазара. И въпреки че първоначално много хора взеха това за шега се оказа, че наистина има такова нещо. Българинът Бойко Вучев стартира проект за възраждане на добре познатата марка и след близо 30-годишна пауза отново ще представи Правец модели на пазара – този път лаптопи.И така – около година след първата новина за Правец, проектът вече е факт. Сайтът pravetz.bg ни посреща с разказа на възродителя на марката: 

 

„Казвам се Бойко Вучев, инженер - специалност "Компютърна Техника и Технологии". От една година съм собственик на марката "Правец" и управител на "Правец Компютри" ООД. Инициатор съм на проекта "Компютри Правец - Една легенда се завръща".

След едногодишни усилия, вече имаме лаптоп "Правец 64М", оборудван с последните технологии в компютърната техника, изчистен, модерен дизайн, тегло от 1.8 кг и батерия, издържаща над 7 часа работа. С удоволствие мога да заявя, че вече имаме готовност за серийното му производство. 

В момента произвеждаме 100 пилотни бройки, които ще бъдат предложени за продажба в нашия рекламен щанд в SofiaRing МОЛ(до ИКЕА) в началото на януари 2015 г.”

Както през март ви съобщихме в Kaldata, първоначално става въпрос за 1000 бройки на предварителна продажба (всъщност 1024). Всеки един от новите лаптопи ще е уникален, с номер и гравирано име на гърба. За предварителната продажба е необходимо да се капарира 20% от крайната цена, като създателят на новия Правец уверява, че по този начин всеки ще подпомогне инициативата "Да възстановим марката компютри Правец" и в същото време ще стане собственик на един изключителен и уникален лаптоп "Правец 64М". „Този старт ще ни даде възможности и самочувствие, че произвеждаме пак български компютър, ще ни предостави средства за разработка и вграждане на нови технологии, като: собствена операционна система Правец ОС, нечуплив корпус, нечуплив екран, лаптоп без движещи се части и много други" – заявява Бойко Вучев.

В момента за предварителна продажба са пуснати три версии на Правец с различни процесори и памет, а на сайта pravetz.bg могат да бъдат видени още десктоп вариант на компютъра, както дори и таблет, които обаче все още не са в продажба.

 

Източник kaldata.com

Новини

Наши клиенти

Ние използваме "бисквитки", за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува.

Разбрах