• Абонаментно обслужване

  Абонаментно обслужване

 • Структурни кабелни системи

  Структурни кабелни системи

 • Системи за охрана

  Системи за охрана

 • Видеонаблюдение

  Видеонаблюдение

joomla templates top joomla templates template joomla

Кашончето за виртуална реалност на Google се превръща в сериозен бизнес

 Google съобщи, че вече са разпратени над половин милион картонени комплекта Google Cardboard, които превръщат смартфоните в шлемове за виртуална реалност. Това се случи само половин година след като Интернет-гигантът анонсира тези комплекти по време на Google I/O 2014.

Успехът на този проект се крие в ниската цена, а Google продължава активно да работи по Cardboard. Сега вече се предлагат различни приложения за Cardboard, а най-интересните решения са отделени в собствен каталог. Предлагат се нови софтуерни инструменти за програмисти, а в сайта на Cardboard са публикувани подробни инструкции за сглобяване на устройството. Проектът е отворен за всеки потребител и не е задължително комплектът за сглобяване да бъде закупен от Google. Интернет-гигантът допълни, че разработва свои приложения за Cardboard и възнамерява да разкрие специализиран отдел за работа с виртуалната реалност.

Да си припомним, че Google Cardboard е комплект, направен от картон плюс две оптични лещи, в който се поставя Android-смартфон с инсталирано приложение Cardboard. Основната идея на Cardboard е да приближи виртуалната реалност до обикновените потребители.

Свои решения за виртуална реалност предлагат много други компании, но на доста слоена цена.

Източник kaldata.com

Новини

Наши клиенти

Ние използваме "бисквитки", за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува.

Разбрах