• Абонаментно обслужване

  Абонаментно обслужване

 • Структурни кабелни системи

  Структурни кабелни системи

 • Системи за охрана

  Системи за охрана

 • Видеонаблюдение

  Видеонаблюдение

joomla templates top joomla templates template joomla

Kraftwerk: джобен електрически генератор, работещ с втечнен газ

 Компанията eZelleron представи джобната електроцентрала Kraftwerk, която може да захранва мобилната електроника в места, където изобщо няма електрически ток.

Kraftwerk решава проблема с разреждането на акумулаторните батерии чрез втечнен газ. Горивните елементи в това интересно устройство са ефикасно средство за захранване на таблетите и лаптопите с електрическа енергия, както и за зареждане на техните акумулаторни батерии.

За да заработи Kraftwerk е необходимо вътрешният му резервоар с втечен газ, като създателите на устройството предлагат това да стане чрез флакон с газ за запалки. Производителят подчертава, че чаена лъжичка от това гориво може да осигури 20 пъти по-дълга работа на мобилното устройство, отколкото акумулаторна батерия със същите размери.

Едно запълване на резервоара е достатъчно за 11 пъти пълно зареждане на iPhone. Енергията може да се подава към всякакви устройства чрез вградения в Kraftwerk USB порт. Специален светодиод информира кога е необходимо да се добави още газ. Габаритните размери на Kraftwerk са 100 х 75 х 30 милиметра при тегло 200 грама.

Финансирането на проект става чрез Kickstarter, като вместо поисканите $500,000 вече са събрани 830,000 американски долара. Цената на Kraftwerk е $100. Продажбите започват в края на месец декември.

 

Източник kaldata.com

Новини

Наши клиенти

Ние използваме "бисквитки", за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува.

Разбрах