• Абонаментно обслужване

  Абонаментно обслужване

 • Структурни кабелни системи

  Структурни кабелни системи

 • Системи за охрана

  Системи за охрана

 • Видеонаблюдение

  Видеонаблюдение

joomla templates top joomla templates template joomla

 

 Google продължава да се бори със зловредния софтуер на страниците на своите платформи, но проблемът съвсем не е толкова лесно разрешим. Това става ясно от публикация от тази седмица от водещи медии в Интернет. 

Става дума за откритието на ESET, които са сканирали огромен брой приложения в магазина на Google, които са представлявали чийтове и модове за Minecraft.

"Всички открити приложения са фалшиви, заради това, че те не изпълняват нито една от обещаните функционалности, а единствено представят пред инсталиралия ги съобщения, които се опитват да убедят потребителя, че устройството им е заразено с "опасен вирус", споделя на страниците на блога на ESET Лукас Стефанко, като абонамента за прмахването на "заплахите" им струва скъпо. Макар и с различни имена и мними създатели, разработчиците предполагат, че те са разработени от един и същ човек или група от хора. Въпросната кампания по качване на приложенията е започнала през лятото на миналата година, като всичките 33 приложения са изтеглени между 660 000 и 2 800 000 пъти, посочва Стефанко.

При инсталиране и старт на приложението то заема целия екран на устройството, показвайки ярки и заплашителни съобщения, като бутоните на екрана за управление на приложението само засилват показването на съобщенията, приканвайки за абонирането на премиумна SMS услуга, като надписите са базирани на географската локация на използваното устройство.

Специалистите от ESET напомнят да сте бдителни при посещаването на магазини за приложения, избягвайки неофициални такива, а при сваляне на дадено приложение да прегледате внимателно страницата му и секцията с отзиви за него.

Изображение: We Live Security (ESET Blog)

 

Източник kaldata.com

Новини

Наши клиенти

Ние използваме "бисквитки", за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува.

Разбрах