• Абонаментно обслужване

  Абонаментно обслужване

 • Структурни кабелни системи

  Структурни кабелни системи

 • Системи за охрана

  Системи за охрана

 • Видеонаблюдение

  Видеонаблюдение

joomla templates top joomla templates template joomla

 Американската корпорация Batteroo Corporation разработи малкото устройство Batteriser, което удължава живота на обикновените алкални батерии средно осем пъти.

Обикновените батерии най-често имат напрежение 1,5 V, но когато това напрежение спадне до 1,35-1,40 V, много голяма част от електронните устройства разпознават батериите като разредени и изтощени. По този начин се използват само около 20% от ресурса на алкалната батерия. Изобретението на Batteroo Corporation увеличава този показател до 80% и по този начин удължава живота на батерията от 5 до 9 пъти! в зависимост от електронното устройство. Идеята съвсем не е нова, но е нова технологията за производство на метален калъф за батериите с дебелина едва 0,1 милиметра, който преобразува напрежението и без проблем се побира в стандартния отсек за батерии. Batteriser може да се използва произволен брой пъти, стига корпусът да е здрав.

Това изобретение може да нанесе много сериозен удар върху цялата индустрия за производство на еднократни батерии, която само в САЩ генерира около 3,4 милиарда американски долара.

Batteroo Corporation отбелязва, че само 2% от алкалните батерии се утилизират по правилата, а останалите се изхвърлят произволно и по този начин се отравя почвата.

Продажбите на Batteriser започват в края на месец юни тази година при цена $10 за комплект от четири устройства.

 

Източник kaldata.com

Новини

Наши клиенти

Ние използваме "бисквитки", за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува.

Разбрах