• Абонаментно обслужване

  Абонаментно обслужване

 • Структурни кабелни системи

  Структурни кабелни системи

 • Системи за охрана

  Системи за охрана

 • Видеонаблюдение

  Видеонаблюдение

joomla templates top joomla templates template joomla

Philips представи първия в света монитор с квантови точки

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Технологията на квантовите точки през последните няколко години привлича вниманието на специалистите, а Philips вече са готови да представят на пазара монитор, базиран на тази технология. Това е мониторът Philips 276E6ADS с размер на диагонала 27 инча и резолюция 1920х1080 пиксела. Устройството поддържа технологията Color IQ за изобразяване на наситени цветове и реалистична картина.

Квантовите точки са полупроводников наноматериал, при който електроните се движат в трите оси X, Y и Z, като по този начин се осигурява много висока стабилност на изображението. Philips разработи заедно с компанията QD Vision специално вещество, подобряващо качеството на образа.

Color IQ е търговска марка на компанията и е технология за производство и нанасяне на полупроводникови нанокристали, които са източници на наситени сини, зелени и червени цветове. Дължината на светлинната вълна зависи от размера и формата на квантовите точки.

При стандартните монитори и телевизори точността на изобразяваните цветове и детайлността намаляват с увеличаване размера на екрана. QD Vision осигурява 100% от цветовата гама на NTSC цветовото пространство при всякакъв размер и резолюция на екрана, както и 99% от цветовото пространство Adobe RGB. Мониторите от горния цветови сегмент обикновено изобразяват около 80% Adobe RGB.

 

Philips 276E6ADS вече се продава в Китай а през лятото ще стартират продажбите в САЩ. Цената не е обявена.

 

Източник kaldata.com

Новини

Наши клиенти

Ние използваме "бисквитки", за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува.

Разбрах