• Абонаментно обслужване

  Абонаментно обслужване

 • Структурни кабелни системи

  Структурни кабелни системи

 • Системи за охрана

  Системи за охрана

 • Видеонаблюдение

  Видеонаблюдение

joomla templates top joomla templates template joomla

Lenovo представи първия си миникомпютър-стик IdeaCenter Stick 300 с безплатно обновяване до Windows 10

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lenovo официално навлезе в надпреварата за персонални компютри с размер на флаш-стик и представи своя миникомпютър IdeaCenter Stick 300, продажбите на който започват от месец юли тази година при цена 129 американски долара. Използва се най-евтината (но не безплатна) операционна система Windows 8.1 with Bing, но по подразбиране се използва търсачката на Google. Lenovo е инсталирала в този стик офис-пакета Microsoft Office 365 с безплатно използване в продължение на три месеца. Производителят подчертава, че операционната система ще може безплатно да се обнови до Windows 10, която се очаква да излезе на 29-ти юли тази година.

Lenovo IdeaCenter Stick 300 е тънък едва 15 милиметра и се базира на процесора Intel Baytrail Z3735F с 64-битова архитектура, четири процесорни ядра с тактова честота 1,33-1,83 GHz и графичен ускорител Intel HD Graphics с работна честота 311-645 MHz. Миникомпютърът разполага с 2 GB оперативна памет и 32 GB флаш-диск. Приятна особеност е наличието на малък високоговорител, който може да се окаже полезен, ако мониторът няма такъв

Lenovo малко късно се включва в този сегмент на пазара, понеже Intel вече предложи своя Intel Compute Stick със същия процесор, но при цена $150. Lenovo предлага дори малко по-добър хардуер при цена $130.

 

Източник kaldata.com

Новини

Наши клиенти

Ние използваме "бисквитки", за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува.

Разбрах