• Абонаментно обслужване

  Абонаментно обслужване

 • Структурни кабелни системи

  Структурни кабелни системи

 • Системи за охрана

  Системи за охрана

 • Видеонаблюдение

  Видеонаблюдение

joomla templates top joomla templates template joomla

 

Пасиансът и Миночистачът са популярни игри, включени в базовата версия на операционната система Windows. Това са лесни и увлекателни игри, които някои хора могат да играят с часове. Игрите са интересни, но навярно малко потребители знаят, с каква цел са създадени.

 

Пасиансът се появи през 1990 година в Windows 3.0. Въпреки че играта е измислена в края на 18-ти век, цифровата ера показа, че не е задължително да имаш колода карти за несложна игра.

Истинското предназначение на първия пасианс е съвсем друго: потребителите незабелязано да се научат уверено да използват компютърната мишка. Дотогава цяло поколение компютърни специалисти и потребители използваше команден ред и текстови интерфейс. Хората постепенно научиха концепцията drag-n-drop, дори без да осъзнават това. Потребителите и до днес преместват иконките по работния плот и изглежда, че този план е успял.

Логическата главоблъсканица с цифри Миночистач също има определена задача. Тази игра се появи през 70-те години и при мейнфреймите бе особено популярна с името "куб" (Cube) . След няколко десетилетия, през 1992 година, версията "Миночистач", вече от Microsoft, се появи в Windows 3.1 и бе предназначена предимно за трениране точността на управлението на компютърната мишка.

Ако някой си мисли, че скритото обучение на потребителите с помощта на игри е някаква конспирация или съвпадение, то да си припомним Windows for Workgroups с възможност за работа в мрежа. В тази ОС Microsoft добави играта Hearts, която можеше да се играе в локална мрежа чрез NetDDE. Това не е съвпадение. С помощта на тази игра Microsoft демонстрира мрежовите възможности на операционната система.

В последната Windows 10 корпорацията Microsoft върна Solitaire. Няма как да не си помислим, че скритото обучение продължава и днес. Навярно потребителите подробно ще разучат работата на Windows Store.

 

Източник kaldata.com

Новини

Наши клиенти

Ние използваме "бисквитки", за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува.

Разбрах