• Абонаментно обслужване

  Абонаментно обслужване

 • Структурни кабелни системи

  Структурни кабелни системи

 • Системи за охрана

  Системи за охрана

 • Видеонаблюдение

  Видеонаблюдение

joomla templates top joomla templates template joomla

Microsoft отново активира автоматичното обновяване на ОС Windows 7 и 8.1 до Windows 10

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  Корпорацията Microsoft се подготвя за поредния етап в разпространението на своята нова операционна система Windows 10. През 2016 година, тo ще се появи в предишните ОС Windows 7 и 8.1 като опционално допълнение, а след това, като препоръчително. Препоръчителното обновяване означава автоматично изтегляне на Windows 10 при включена опция за автоматично обновяване, без инсталиране на самата операционна система.

Не всички потребители желаят инсталирането на Windows 10 и използват различни приложения, които блокират изтеглянето и инсталирането на обновявания, и отлагат тяхното инсталиране за по-удобен момент. Създателят на подобното приложение GWX Control Panel съобщи за твърде необичайното поведение на ОС от предишните поколения.

Оказа се, че при много потребители настройката AllowOSUpgrade в центъра за обновяване самостоятелно приема значението по подразбиране. Това става точно веднъж дневно, а потребителските настройки при този процес, се губят. По този начин обновяването към новата ОС се изтегля на компютрите с Windows 7 и 8.1, като отказът от инсталиране в този случай, се налага да бъде указан явно.

Специалистите считат, че това става благодарение на поредния ъпдейт за Windows 7 и 8.1, при който файловете за обновяване са различни от предишните. Това вече не е първият случай, когато файловете за обновяване към Windows 10 се изтеглят незабележимо от потребителите и сега едва ли става дума за допусната грешка.

 

Източник kaldata.com

Новини

Наши клиенти

Ние използваме "бисквитки", за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува.

Разбрах