• Абонаментно обслужване

  Абонаментно обслужване

 • Структурни кабелни системи

  Структурни кабелни системи

 • Системи за охрана

  Системи за охрана

 • Видеонаблюдение

  Видеонаблюдение

joomla templates top joomla templates template joomla

Обновяването до Windows 10 вече е препоръчително и се изтегля автоматично

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Microsoft миналата година обеща, че съвсем скоро Windows 10 няма да бъде опционален (Optional) ъпдейт и ще бъде прехвърлен в категорията на препоръчителните (Recommended) обновявания. Денят "X" настъпи: от 1-ви февруари 2016 година Windows 10 се разпространява "доброволно-принудително" и вече се изтегля напълно автоматично.

Потребителите с ОС Windows 7, 8 и 8.1 ще трябва да бъдат още по-внимателни, естествено ако не искат незабавното инсталиране на Windows 10.

Миналата есен Microsoft уж по погрешка отбеляза във Windows Update новата ОС като Recommended, вместо Optional. Тогава хиляди потребители с учудване забелязаха, че техният компютър самостоятелно започва подготовка за инсталиране на новата операционна система. Корпорацията се извини и съобщи, че тази класификация е станала случайно.

Този път грешка няма и от началото на тази седмица, същият процес е стартиран официално и всички потребители с Windows 7, 8 и 8.1 автоматично ще получат ъпдейтите за Windows 10.

Всички, които предпочитат да оставят активирано автоматичното обновяване могат да очакват твърде неприятен сюрприз - на техните компютри подготовката за обновяване започва автоматично. Но и при ръчните ъпдейти, обновяването до Windows 10 по подразбиране е отбелязано и изтеглянето на инсталационните файлове и тяхното декомпресиране също  може незабелязано да започне във фонов режим.

 

Да не забравяме, че при обновяване до Windows 10, има възможност за връщане към предишната ОС през следващите 31 дни.

 

Източник kaldata.com

Новини

Наши клиенти

Ние използваме "бисквитки", за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува.

Разбрах